Цікаве і корисне про вареник
Модератор: smisha
-
- Повідомлень: 1435
- З нами з: 22 вересня 2014, 18:40
- Дякував (ла): 75 разів
- Подякували: 186 разів
Цікаве і корисне про вареник
Неймовірний факт про вареники: у камені вареник увічнили у канадському Глендоні. На центральній площі міста височіє пам’ятник варенику, який вважається … офіційним символом міста! Кулінарне диво з каменю заввишки у 9 метрів важить майже три тонни. Не дивно, що канадці у такий спосіб виразили свою любов до українських вареників. Не забуваймо, що у країні кленового листа проживає найчисленніша у світі українська діаспора.
Шанують традиційні наїдки і в самій Україні. У 2006 році у місті Черкаси також встановили двометровий пам’ятник варенику. До дня відкриття монумента черкаські господині зліпили вареник з печінкою і зі шкварками вагою у 72 кг і пригостили гігантом усіх охочих. Не залишили вареники байдужим і Білла Клінтона. У статусі президента США політик приїхав з візитом до України. Особливо до смаку йому прийшлися вареники з вишнею. Страву одразу наділили статусом маст хев.
http://korysne.co.ua/tsikave-pro-varenyky/
"Золотий вареник" - це спеціальний нагрудний знак для кращих кулінарів і кондитерів України (знаки вручаються за підсумками щорічного відкритого конкурсу).
Вища нагорода була заснована в 1999 році. З 2000 року вручається по сім таких знаків у різних номінаціях. Перший власник знака - Олександр Генріхович Звенигородський. Він одержав його в 1999 році. Кругла двох-сантиметрова основа нагороди виконана зі срібла 925 проби. Сам же "Золотий вареник" зроблений із золота 583 проби, як і його кружечок, що обрамляє, на емалі (начебто на тарілку поклали маленький золотий вареник). Сам вареник по канві "тарілки" обсипаний "алмазами" з цирконію - 38 штук діаметром один міліметр кожний.
Знаки були розроблені і виготовлені в Сімферополі народним майстром України Сергієм Скляром. Ідея символу "Золотого вареника" була запропонована продюсером Романом Воробйовим у 1999 році.
Найнезвичайнішим рецептом приготування вареників є начинка з папороті.
http://korysne.ostriv.in.ua/publication ... 31C2269327
разгерметизація вареників - це коли вариш вареники с капустою,а вийшло -капустний суп с галушками.Щоб цього не трапилось робіть так:
[BBvideo 560,340][/BBvideo]
Шанують традиційні наїдки і в самій Україні. У 2006 році у місті Черкаси також встановили двометровий пам’ятник варенику. До дня відкриття монумента черкаські господині зліпили вареник з печінкою і зі шкварками вагою у 72 кг і пригостили гігантом усіх охочих. Не залишили вареники байдужим і Білла Клінтона. У статусі президента США політик приїхав з візитом до України. Особливо до смаку йому прийшлися вареники з вишнею. Страву одразу наділили статусом маст хев.
http://korysne.co.ua/tsikave-pro-varenyky/
"Золотий вареник" - це спеціальний нагрудний знак для кращих кулінарів і кондитерів України (знаки вручаються за підсумками щорічного відкритого конкурсу).
Вища нагорода була заснована в 1999 році. З 2000 року вручається по сім таких знаків у різних номінаціях. Перший власник знака - Олександр Генріхович Звенигородський. Він одержав його в 1999 році. Кругла двох-сантиметрова основа нагороди виконана зі срібла 925 проби. Сам же "Золотий вареник" зроблений із золота 583 проби, як і його кружечок, що обрамляє, на емалі (начебто на тарілку поклали маленький золотий вареник). Сам вареник по канві "тарілки" обсипаний "алмазами" з цирконію - 38 штук діаметром один міліметр кожний.
Знаки були розроблені і виготовлені в Сімферополі народним майстром України Сергієм Скляром. Ідея символу "Золотого вареника" була запропонована продюсером Романом Воробйовим у 1999 році.
Найнезвичайнішим рецептом приготування вареників є начинка з папороті.
http://korysne.ostriv.in.ua/publication ... 31C2269327
разгерметизація вареників - це коли вариш вареники с капустою,а вийшло -капустний суп с галушками.Щоб цього не трапилось робіть так:
[BBvideo 560,340][/BBvideo]
-
- Повідомлень: 303
- З нами з: 17 березня 2014, 19:59
- Звідки: Crimea -> Vinnytsia -> Kyiv -> Montreal
- Подякували: 4 рази
Pierogi statue in Glendon
A small village Glendon, Alberta, Canada unveiled its roadside tribute to Ukrainian pyrogy in 1991. They had even appointed an Official Pyrogy Committee. Glendon's pyrogy is a huge statue of one pierogi put on the fork. The plaque states as follows:
"THE PYROGY – PYROHY. BEST MADE IN GLENDON. A European food that was brought to Western Canada in the early 19th century by the working and poor people. It originated as a boiled dumpling, and later people added whatever they desired inside, and it became a pyrogy - pyrohy, sometimes called varenyky."
Admittedly, an original idea. Actually this statue is 25-foot height, weights 6000 pounds!, and is made of fiberglass and steel. Rather not edible, I would say. But it will last forever
Perogy monument in Glendon, Alberta, Canada
A small village Glendon, Alberta, Canada unveiled its roadside tribute to Ukrainian pyrogy in 1991. They had even appointed an Official Pyrogy Committee. Glendon's pyrogy is a huge statue of one pierogi put on the fork. The plaque states as follows:
"THE PYROGY – PYROHY. BEST MADE IN GLENDON. A European food that was brought to Western Canada in the early 19th century by the working and poor people. It originated as a boiled dumpling, and later people added whatever they desired inside, and it became a pyrogy - pyrohy, sometimes called varenyky."
Admittedly, an original idea. Actually this statue is 25-foot height, weights 6000 pounds!, and is made of fiberglass and steel. Rather not edible, I would say. But it will last forever
Perogy monument in Glendon, Alberta, Canada
- Олесь Вахній
- Повідомлень: 1301
- З нами з: 19 листопада 2014, 07:39
- Дякував (ла): 20 разів
- Подякували: 57 разів
- Alex Diamantopulo
- Administrator
- Повідомлень: 2236
- З нами з: 13 березня 2014, 00:20
- Звідки: Івано-Франківськ / Montreal, QC
- Дякував (ла): 611 разів
- Подякували: 262 рази
- Контактна інформація:
гхм, офтоп... Shamrock, я ще дуже люблю пельмені от смачно ж навчилися робити!
---
-
- Повідомлень: 1435
- З нами з: 22 вересня 2014, 18:40
- Дякував (ла): 75 разів
- Подякували: 186 разів
У Громаді іноді продають наліплені. Це більш перед святами,коли проходять базари.Але можна запитати.Я не знаю чи вийде дешевше чим у супермаркеті.Але смачнішеShamrock писав:А мені ліньки ліпити руками -
Спробуй після того як відвариш ще обжарити у маслі,як на пачке написано.Так виходить смачніше.Це ненабагато довшеShamrock писав:тим паче, що в супермаркетах є цілком пристойні Pierogi (з картоплею, в основному), 15 хв - і "еда мужская полкило" - готова.
- San-Frankivsko
- VIP
- Повідомлень: 3068
- З нами з: 16 березня 2014, 13:27
- Звідки: Івано-Франківськ -> MTL
- Дякував (ла): 245 разів
- Подякували: 529 разів
гарну тему підняли....
давно замислювався над такою річчю, як автентична кухня різних націй, котра слугує їхньою візитівкою в цілому світі....
італійці - піцца, макарони, сир...
японці - суші...
французи - сир, вино...
німці - сосиски, пиво...
мексиканці - бурітос...
ну і т.д. ....
а от що в цьому плані може запропонувати Україна?....
у кого які ідеї будуть?...
що з автентично українського ми можемо запропонувати як "продуктовий бренд"?
як бачимо це в основному фаст-фуд.... котрий легко ставиться на масове виробництво (немає особливих складнощів в приготуванні) і розрахований на масове споживання...
мої номінанти:
1 - вареники (з різноманітними начинками)
2 - млинці (з різноманітними начинками)
давно замислювався над такою річчю, як автентична кухня різних націй, котра слугує їхньою візитівкою в цілому світі....
італійці - піцца, макарони, сир...
японці - суші...
французи - сир, вино...
німці - сосиски, пиво...
мексиканці - бурітос...
ну і т.д. ....
а от що в цьому плані може запропонувати Україна?....
у кого які ідеї будуть?...
що з автентично українського ми можемо запропонувати як "продуктовий бренд"?
як бачимо це в основному фаст-фуд.... котрий легко ставиться на масове виробництво (немає особливих складнощів в приготуванні) і розрахований на масове споживання...
мої номінанти:
1 - вареники (з різноманітними начинками)
2 - млинці (з різноманітними начинками)
Українець не той, у кого батьки українці...
а той, у кого діти українці!...
"РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ" - збірка від Комітету допомоги Україні (Монреаль)
а той, у кого діти українці!...
"РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ" - збірка від Комітету допомоги Україні (Монреаль)
-
- Повідомлень: 303
- З нами з: 17 березня 2014, 19:59
- Звідки: Crimea -> Vinnytsia -> Kyiv -> Montreal
- Подякували: 4 рази
alysa, дякую, за контакти.
San-Frankivsko, пельмені з бичих хвостів ) в моєму улюбленому серіалі Mad Men один персонаж хотів звабити дівчину і запитував її, чи любить вона українську кухню - зокрема, oxtail dumplings:
А в Доктор Хаус його українська дружина налагодила випуск національного фастфуду - книшів )
San-Frankivsko, пельмені з бичих хвостів ) в моєму улюбленому серіалі Mad Men один персонаж хотів звабити дівчину і запитував її, чи любить вона українську кухню - зокрема, oxtail dumplings:
А в Доктор Хаус його українська дружина налагодила випуск національного фастфуду - книшів )
- San-Frankivsko
- VIP
- Повідомлень: 3068
- З нами з: 16 березня 2014, 13:27
- Звідки: Івано-Франківськ -> MTL
- Дякував (ла): 245 разів
- Подякували: 529 разів
я маю на увазі щоб це могло стати масовим продуктом.... впізнаваним брендом....
от наприклад в Loblows холодильник довжиною кільканадцять метрів з самою тільки піцою....
або макаронів кілька десятків видів.....
от наприклад в Loblows холодильник довжиною кільканадцять метрів з самою тільки піцою....
або макаронів кілька десятків видів.....
Українець не той, у кого батьки українці...
а той, у кого діти українці!...
"РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ" - збірка від Комітету допомоги Україні (Монреаль)
а той, у кого діти українці!...
"РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ" - збірка від Комітету допомоги Україні (Монреаль)
-
- VIP
- Повідомлень: 4305
- З нами з: 16 березня 2014, 11:03
- Дякував (ла): 314 разів
- Подякували: 479 разів
піца і макарони не були масовими продуктами одразу, це маркетинг зробив їх такими. Запакуй борщ в привабливі кольорові тюбики, зніми рекламу з Анджеліною Джолі, яка своїми губами їсть цей найсмачніший червоний продукт в світі - і завтра ти будеш мати три ряди в Лоблоу, заповнені тюбиками з борщем, із різними смаками та приправами, різними кольорами та запахами ))
Наші вареники дуже схожі на польські піроґі. Оскільки поляки вже десятиліттями їх продають, то наші вареники називатимуть, в найкращому випадку, українськими піроґами. Хіба що будуть вони з такими начинками, що поляки не роблять (вишні?)San-Frankivsko писав:я маю на увазі щоб це могло стати масовим продуктом.... впізнаваним брендом....
мої номінанти:
1 - вареники (з різноманітними начинками)
2 - млинці (з різноманітними начинками)
Млинці (наліснікі) також вже є в поляків.
Я би сказала, може, голубці, борщ.
Наші вареники дуже схожі на польські піроґі. Оскільки поляки вже десятиліттями їх продають, то наші вареники називатимуть, в найкращому випадку, українськими піроґами. Хіба що будуть вони з такими начинками, що поляки не роблять (вишні?)San-Frankivsko писав:я маю на увазі щоб це могло стати масовим продуктом.... впізнаваним брендом....
мої номінанти:
1 - вареники (з різноманітними начинками)
2 - млинці (з різноманітними начинками)
Млинці (наліснікі) також вже є в поляків.
Я би сказала, може, голубці, борщ.
- San-Frankivsko
- VIP
- Повідомлень: 3068
- З нами з: 16 березня 2014, 13:27
- Звідки: Івано-Франківськ -> MTL
- Дякував (ла): 245 разів
- Подякували: 529 разів
з якого це переляку "пироги" стали польськими?.... на тій підставі що вони їх продають....Наші вареники дуже схожі на польські піроґі.
так поляки колись з москалями судились за право використання бренду "водка"... і відсудили....
до речі всі "пироги" котрі бачив тут у продажі позначено як "українська" страва....
(от завтра спеціально зроблю фото)
ну і ще... українська народна пісня:
Українець не той, у кого батьки українці...
а той, у кого діти українці!...
"РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ" - збірка від Комітету допомоги Україні (Монреаль)
а той, у кого діти українці!...
"РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ" - збірка від Комітету допомоги Україні (Монреаль)