[BBvideo 560,340][/BBvideo]
Коли Канада готується до Хєлоуіна,використуючи гарбузи як творчій матеріал,гарний мультик не тільки розваже,а і нагадає що з гарбуза на Україні готували смачні страви.
саме час поговорити про гарбузи.А які впливи квебекцкої кухні використуєте ви готуючи гарбуз?
До речі,гарбуз це овоч чи фрукт?
Re: ходить гарбуз по городі...
Додано: 24 жовтня 2014, 23:16
Nadia
Я лише зупу варю.
Завтра хочу приготувати фаршированого гарбуза. Це, правда, не квебецька кухня, але все одно гарбузова.
Але солодощі з гарбуза не смакують.
Re: ходить гарбуз по городі...
Додано: 25 жовтня 2014, 16:51
alysa
Nadia писав:Я лише зупу варю.
Що,і кашу не вариш?
Nadia писав:Завтра хочу приготувати фаршированого гарбуза. Це, правда, не квебецька кухня, але все одно гарбузова.
Круто!Чим фаршируєш?Які гарбузи віикористовуєш?
Nadia писав:Але солодощі з гарбуза не смакують.
А моїм смакує Роблю запеканку з гарбуза та яблук.Іноді пироги
Із квебекцького я осовїла тільки гарбуза-спагеті(Courge Spaghetti)
Re: ходить гарбуз по городі...
Додано: 25 жовтня 2014, 19:12
Shamrock
Я гарбуз (butternut squash) поки що лише запікала - з медом і корицею, як на мене, вийшло трохи приторно, я таке не дуже люблю. Хоча гарбузовий пиріг з супермаркету сподобався. От все планую і ніяк не зберуся зварити гарбузовий суп.
Re: ходить гарбуз по городі...
Додано: 26 жовтня 2014, 13:17
alysa
Shamrock писав:Я гарбуз (butternut squash) поки що лише запікала - з медом і корицею, як на мене, вийшло трохи приторно, я таке не дуже люблю. Хоча гарбузовий пиріг з супермаркету сподобався. От все планую і ніяк не зберуся зварити гарбузовий суп.
я знього найчастіше готую
Re: ходить гарбуз по городі...
Додано: 28 жовтня 2014, 22:11
Nadia
alysa писав:Що,і кашу не вариш?
Не варю.Каші не люблю. Ніякі. Може гречану, рідко.
Так, зафарширувала, вперше. Використовувала гарбуз Red curi. Фарширувала м“ясом, яловичиною для раґу, і сумішшю смаженої цибулі, моркви, грибів: шар м“яса, шар овочів. Трохи бульйону, часник, трохи якихось спецій, сіль перець. На деко, і в піч.
Вийшло смачно. М“ясо соковите. І ґарнір і основна страва в одному. Готувати просто і поле для експериментів широке. Але довго - в печі сиділо більше години.Все одно буду ще робити, бо посмакувало. Може менші гарбузи братиму.
alysa писав:А моїм смакує Роблю запеканку з гарбуза та яблук.Іноді пироги
А як, якщо не секрет
Re: ходить гарбуз по городі...
Додано: 28 жовтня 2014, 22:20
Nadia
Shamrock писав:все планую і ніяк не зберуся зварити гарбузовий суп.
Я також довго збиралася на перший раз До гарбуза додаю маленьку звичайну бараболю (щоб суп був густіший) і також солодку бараболю для яскравішого кольору, та імбір, щоб не був прісний
Re: ходить гарбуз по городі...
Додано: 03 листопада 2014, 16:30
alysa
Nadia писав:
alysa писав:Що,і кашу не вариш?
Не варю.Каші не люблю. Ніякі. Може гречану, рідко.
ну про каші ми окремо поговоримо.Бо то нетільки смачно,а ще й дуже користно
Так, зафарширувала, вперше. Використовувала гарбуз Red curi. Фарширувала м“ясом, яловичиною для раґу, і сумішшю смаженої цибулі, моркви, грибів: шар м“яса, шар овочів. Трохи бульйону, часник, трохи якихось спецій, сіль перець. На деко, і в піч.
Вийшло смачно. М“ясо соковите. І ґарнір і основна страва в одному. Готувати просто і поле для експериментів широке. Але довго - в печі сиділо більше години.Все одно буду ще робити, бо посмакувало. Може менші гарбузи братиму.
Дуже цікаво.Треба спробувати
Nadia писав:
alysa писав:Що,і кашу не вариш?
alysa писав:А моїм смакує Роблю запеканку з гарбуза та яблук.Іноді пироги
А як, якщо не секрет
Взагалі піднесена назва -"пудінг із гарбуза та яблук":
200 г тертого гарбуза( чашка )
200 г тертих яблук
40 г цукра
1 ст ложка манки
2 яйца
30 г вершкового масла
трошки молока
залити молоком яблуко-цукор -гарбуз варити хвилин 5,потім додать манку і ще трохи потримати на вогні.
остудити
додаєм жовтки
збиваємо білки(можна додати трохи ваніліну) і перекладуємо,вимішуючи,до гарбузової маси.
Форму змастити маслом.Випікать хвилин 30
Але,коли ніколи,я не відварюю,а запікаю з не провареним гарбузом
Смачного!
Re: ходить гарбуз по городі...
Додано: 04 листопада 2014, 13:32
San-Frankivsko
Тю.... А я думав що то тема про Хеловін.... ))))))))
Re: ходить гарбуз по городі...
Додано: 23 листопада 2014, 21:39
alysa
Nadia писав:
Так, зафарширувала, вперше. Використовувала гарбуз Red curi. Фарширувала м“ясом, яловичиною для раґу, і сумішшю смаженої цибулі, моркви, грибів: шар м“яса, шар овочів. Трохи бульйону, часник, трохи якихось спецій, сіль перець. На деко, і в піч.
Вийшло смачно. М“ясо соковите. І ґарнір і основна страва в одному. Готувати просто і поле для експериментів широке. Але довго - в печі сиділо більше години.Все одно буду ще робити, бо посмакувало. Може менші гарбузи братиму.
Дуже смачно!Дякую за ідею.
Я спробувала з courge poivée (він же acorn squash). Робила із індюшиного фаршу + смаженої цибулі, моркви, грибів,цукіні, Вимішала усе разом.
Приготувалась чекать довго.Але цей гарбуз за 30 хвилин був готовим.
І,згодна з тобою - поле для експериментів широке
Ось знайшла ще 2 рецепта.Якось спробую солодким нафарширувати